آموزش

با طریقه صحیح استفاده زودپز آشنا شويد

 

 

به هیچ وجه مواد غذایی با دانه‏ های ریز و غذاهایی که هنگام پخت ایجاد لعاب و یا کف می ‏کنند را در زودپز نپزید

به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران دیگ‏ های زودپز با فشار بخار آب کار می ‏کنند و در صورتی كه بخار نتواند از ظرف خارج شود، زودپز تبدیل به یك بمب شده و منفجر می‏ شود. برای پیشگیری از چنین حوادثی در خانه بهتر است يك انتخاب ایمن و مناسب داشته باشيد. در میان زودپزهای استاندارد انواعی که مجهز به سیستم‏ های ایمنی بیشتر و امکان برنامه ‏ریزی پخت هستند گزینه‏ های بهتری هستند. محصولاتی که به وسیله شرکت ‏های معتبر ساخته شده و دارای نشان استاندارد هستند هنگام ساخت، دستورالعمل‏ های ایمنی را رعایت کرده و آزمایش‏ های ایمنی را انجام داده‏اند هر وسیله ‏ای دستورالعمل استفاده مخصوص به خودش را دارد. مثلا در دفترچه راهنمای برخی زودپزها نوشته شده است یک‌ سوم ظرف را آب کنید و در برخی دیگر این مقدار تا نیم یا دوسوم حجم ظرف متغیر است. چون ممکن است ذرات غذا همراه کف بالا آمده و روزنه خروج فشار را مسدود کنند. به هیچ وجه مواد غذایی با دانه‏ های ریز و غذاهایی که هنگام پخت ایجاد لعاب و یا کف می ‏کنند را در زودپز نپزید نمونه این غذاها انواع غلات مانند بلغور گندم و جو پرک شده، ماکارونی و رشته فرنگی، سیب و حبوبات دانه‏ ریز هستند.

در برخی از زودپزهای قدیمی این امکان وجود داشت که بعد از بالا رفتن فشار بخار داخل ظرف، در زودپز به طور ناگهانی باز شود و ایجاد حادثه کند. با در نظر گرفتن نکات ایمنی، زودپزهای جدید طوری طراحی شده‏ اند که مجهز به قفل داخلی هستند و تا زمانی که بخار آب، داخل ظرف وجود دارد امکان باز شدن در، وجود ندارد. بهتر است زودپزهایی را انتخاب کنید که یک دسته بلند در یک سمت و دسته کوتاهی در سمت دیگر دارند چون در این صورت امکان باز و بسته کردن در راحت‏ تر بوده و حمل و نقل و جا به جا کردن ظرف بهتر انجام می‏ شود. در ضمن بلند بودن دسته موجب می‏ شود دسته ظرف خیلی داغ نشود و هنگام برداشتن ظرف ناگهان از دست‏ تان رها نشود.البته برای پیشگیری از چنین اتفاقی توصیه می‏ شود برای برداشتن و جا به جا کردن زودپز پس از پخت غذا حتما از دستکش و دستگیره آشپزی استفاده کنید. مطمئن شوید که حلقه لاستیكی دیگ سالم است و در جای خود محكم شده است. فاسد بودن، پاره بودن و درست قرار نگرفتن حلقه لاستیکی ممکن است موجب سر رفتن غذا و خاموش شدن شعله گاز شود

1… هنگام خرید دیگ زودپز، زودپزهای استاندارد را انتخاب کنید.

2.. هنگام خرید از فروشنده بخواهید تا طرز استفاده صحیح از محصول را به طور کامل به شما آموزش دهد.

3.. قبل از استفاده، دستورالعمل و دفترچه راهنمای محصول را به دقت بخوانید.

4.. زود پزهای مجهز به قفل ایمنی را انتخاب کنید.

5.. زود پزها در طرح‏ ها و اندازه‏ های مختلف در بازار وجود دارد.

6.. مواد غذایی مناسب را برای پخت با زود پز انتخاب کنید.

7.. پس از اتمام پخت و خاموش کردن شعله گاز سوپاپ اطمینان را برای خروج بخار آزاد کنید.

8.. بدنه دیگ‏ های زودپز معمولا از جنس استینلس استیل یا همان فولاد ضدزنگ یا آلیاژی از آلومینیوم است.


9.. در محل اتصال درپوش به بدنه زودپز، حلقه‌ ای لاستیکی وجود دارد که از خارج شدن بخار آب جلوگیری می‌ کند.

10.. روی درپوش زودپز یک دریچه اطمینان وجود دارد.

وقتی فشار بخار آب به حدی می ‌رسد که ظرف نمی ‌تواند آن را تحمل کند، این دریچه باز می ‌شود تا بخار آب از آن خارج شود. قبل از بستن در زودپز سوپاپ یا دریچه اطمینان و روزنه خروج بخار را بررسی کنید و از باز بودن آن مطمئن شوید. در صورت لزوم و وجود پارگی و خرابی، حلقه لاستیکی را تعویض کنید. در این زودپزها موارد ایمنی در نظر گرفته شده و در صورت زیاد شدن فشار بخار، در زودپز جدا نمی‏ شود و محتویات ظرف در آشپزخانه پخش نمی ‏گردد. در این زودپزها، نشانه اولیه بالا رفتن بیش از حد فشار، صدایی شبیه سوت است که فرد را از خطر مطلع می ‏کند. در صورت عدم توجه افراد و ادامه این روند شیر خروج فشار اضطراری فعال می‏ شود. برای پیشگیری از این اتفاق یک شیر خروج فشار اضطراری در نظر گرفته شده است که در صورت بالا رفتن بیش از حد فشار، فعال می‏ شود. در صورت شل بودن پیچ دسته ‌ها، ممكن است هنگام حمل، زودپز از دست شما رها شود و خطر سوختگی و آسیب ‌دیدگی به وجود بیاید.

11.. پس از هر بار استفاده از زودپز دریچه اطمینان و حلقه لاستیکی را به دقت بشویید.

12.. زودپزهای مجهز به شیر خروج بخار اضطراری را انتخاب کنید.


13.. هرچند وقت یك‌بار پیچ دسته زودپز را سفت كنید.


14.. اگر در زودپز نیاز به تعمیر داشت، آن را سریع تعمیر كنید و تا قبل از آن، از زودپز استفاده نكنید.

 

 

برای خرید زودپز از سایت پارس استیل سوالی در ذهن شما باقی مانده است ؟ با ما تماس بگیرید 38267394-035

17 دیدگاه در “با طریقه صحیح استفاده زودپز آشنا شويد

  1. رزیتا صداقت گفت:

    سلام من یک زودپز پارس استیل خریدم گوشت که داخلش میپزم با فشارتمام محتویاتش بیرون میریزه لطفاراهنمایی کنید ممنون

    1. سلام لطفا دفترپه راهنما را مطالعه فرمایید

      1. هوشنگ گفت:

        چقدر خوب و زیاد راهنمایی کردید!!!!!خسته نباشید!!!!

        1. با سلام و تبریک سال نو مجموعه پارس استیل خود را مکلف می داند که به پرسشهای مصرف کننده گان عزیز راهنمایی نماید تا تصمیم درستی جهت خرید زود پز داشته باشند امیدواریم بتوانیم تا حد امکان رضایت مشتریان عزیز پارس استیل را جلب نماییم

          1. فاطمه گفت:

            سلام ایا سوپ جو هم میتوان در زودپز پارس استیل پخت؟ خطرناک نیست؟

          2. مهدیار گفت:

            سلام
            زودپز پارس استیل خریدم
            هنگام پخت سوپاپ بطور پیوسته بخار رو خارج نمیکنه هر چند دقیقه با فشار خیلی زیاد بخار از سوپاپ خارج میشه علتش چیه؟؟

      2. Yas گفت:

        سلام،برای اولین بار که زودپز هنوز استفاده نشده نیاز هست شیر و آب داخلش جوشانده بشه؟اگه بله چه مقدار آب چه مقدار شیر؟ و اینکه درب زودپز بسته شود یا باز باشد؟

        1. با سلام خدمت شما مشتری عزیز پارس استیل یک لیوان شیر را با سه لیوان اب مخلوط نمایید و بگذارید در درون زودپز بجوشد

    2. arezou گفت:

      چه مدلی خریدین؟
      عکس میفرستین

      1. لظفا به دفنرچه راهنما مراجعه نموده و با با با بخش پشتیبانی سایت پارس استیل تماس بگیرید همکاران ما برای مشاوره رایگان خرید زودپز پارس استیل در خدمت شما هستند

  2. ناشناس گفت:

    سلام چرا موقع قفل کردن در زود پز ، به طور کامل سفت نمیشه و میچرخه

    1. با سلام و تبریک سال جدید
      سفت شدن درب زود پز پارس استیل مشکلی ندارد و هنگامی که دو دسته روی هم قرار گرفت شعله را روشن نمایید و به محض بخار جمع شدن درون زود پز پارس استیل درب جابجا نخواهد شد چنانچه درب خیلی محکم بسته شود منجر به خرابی زود هنگام لاستیک زودپز پارس استیل می شود.

  3. ناشناس گفت:

    سلام من تازه زودپز پارس استیل خریدم، امکانش هست یه ویدئو ی کوتاه از زمان پخت بگزارید که زمان خارج شدن بخار که باید شعله رو پایین بیاریم، رو متوجه شم. یکبار استفاده کردم ولی خییلی بخار کمی بالا میومد، وهیچ صدایی زمان پخت نداشت، راستش میترسم مشکلی باشه

  4. موسوی گفت:

    سلام من تازه زودپز پارس استیل خریدم، امکانش هست یه ویدئو ی کوتاه از زمان پخت بگزارید که زمان خارج شدن بخار که باید شعله رو پایین بیاریم، رو متوجه شم. یکبار استفاده کردم ولی خییلی بخار کمی بالا میومد، وهیچ صدایی زمان پخت نداشت، راستش میترسم مشکلی باشه

  5. شهسواری گفت:

    سلام
    من زودپز خریدم توش گوشت پختم سوپاپ بالا امد و در نوار دوم ثابت ماند اما یهو شروع کرد تخلیه از زیر دسته و گاز و آشپزحانه را کثیف کرد.
    راهنمایی کنید آیا سوپاپ مشکل دارد؟

  6. عادلی گفت:

    با سلام و تشکر
    ایا امکان ارسال فایل دفترچه راهنمای زود پز ۴و نیم لیتری پارس استیل وجود دارد ؟ متاسفانه دفترچه راهنما رو گم کرده ام

  7. رضایی گفت:

    سلام وقتی غذا پخته میشود چگونه بخار را از زود پز خارج کنیم چون من چندبار سوپاپ را بالا کشیدم تا خارج شود حالا میبینم رو شعله متوسط مرتب سوپاپ بالا میزند و بخار خارج میشود ومجبور میشم رو شعله کم کم بذارم قابل ذکر است خیلی نیست دارم ازش استفاده میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *